Sponsoring werkvakantie Roemenië

Sponsoring werkvakantie Roemenië
9 mei 2018
Sponsoring

Beste sponsoren en belangstellenden,

Een jaar geleden is gestart met de voorbereidingen voor een tweede werkvakantie in Telechiu, Roemenië. Zo’n acht maanden geleden was de groep compleet en zijn we ook als groep begonnen met de voorbereidingen. Ondertussen zijn alle negen groepsleden alweer ruim een week in het toch wat koudere Nederland en kunnen we nagenieten van de fantastische werkvakantie die we hebben gehad. Door middel van deze brief willen we u meenemen in de twee en halve week die we in Roemenië mochten hebben en willen we u bedanken voor alle steun en hulp die u ons en het Romagezin de afgelopen maanden hebt gegeven.Op 20 juli 2017 begon het avontuur dan echt. Na een lange autorit of vliegrit mochten we beginnen aan het bouwen van de woning. Dit is zeer voorspoedig verlopen. Materialen uit zowel Nederland als Roemenië zijn gebruikt om tot een goed eindresultaat te komen. Van fundering storten tot metselen en van stuccen tot het aftimmerwerk, alles is tot een goed einde gekomen door de inzet van de groep, maar ook door de hulp die we kregen van de nieuwe bewoners van de woning en andere Roma. Met elkaar mogen we dankbaar terugkijken op een veilige en voorspoedige bouw, maar mochten we ook zien hoe dankbaar en blij de nieuwe bewoners zijn met de woning.
Dankbaar zijn we ook voor alle financiële en materiële hulp die we hebben ontvangen vanuit Nederland. Door het vele sponsorgeld hebben we de woning zelfs aan de buitenkant kunnen isoleren en stuccen, wat vooraf niet was verwacht. Wat ons ook erg goed heeft gedaan, is het meeleven en de belangstelling die vanuit allerlei kanten zichtbaar was, zowel voorafgaand als tijdens de werkvakantie. Allen heel hartelijk dank hiervoor! Dank ook aan Stichting Aria (www.stichtingaria.nl) die de boerderij in Telechiu voor ons beschikbaar stelde zodat het verblijf geregeld was.

Het sponsorgeld dat is opgehaald (ca.€4.500,-) is volledig gebruikt voor het bouwen van de woning. Vervoer, verblijf, eten en drinken en dergelijke dingen zijn door de groepsleden zelf bekostigd, waardoor al het sponsorgeld aan de woning besteed kon worden. Van dit geld zijn de materialen, zoals beton en wapening voor de fundering, bakstenen en cement, isolatiematerialen en stucwerk voor de binnen- en buitenwanden, hout en dakplaten en overige materialen gekocht. Ook materialen zoals de buitendeur en ramen zijn met het sponsorgeld gekocht. Wilt u een uitgebreid overzicht van het gebruik van het sponsorgeld? Stuur dan even een mailtje naar werkvakantieroemenie@outlook.com.
Wilt u ons blijven volgen? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten (www.facebook.com/werkvakantienaarroemenie). Daar zullen wij updates blijven plaatsen over de vorderingen van de woning. Volgend jaar staat er helaas geen nieuwe werkvakantie in de planning, maar we hopen er in de toekomst nog meerdere malen heen te gaan om de bevolking te kunnen blijven ondersteunen. Daarnaast blijft Stichting Aria werkzaam onder de Romabevolking.
Nogmaals hartelijk dank en enthousiaste groet,
Arjanne van Ballegooijen, Geerline van den Bosch, Gerrit Elzerman, Annerike ten Hove, Henrike van der Mel, Laurens van der Mel, Harm Postema, Heidy Teunissen en Wim Willigenburg,
En namens het Roma-gezin: Florien, Domnica, Natalia en Leon.
de woon-/slaapkamer van het huis. Afmetingen 4,5x4,5meter

Van links naar rechts: Harm, Gerrit, Florien, Wim, Domnica, Geerline, Heidy, Arjanne Laurens, Annerike, Lucica en Henrike